sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Hyvää tätä vuotta!

Oikein ihanaa ja paljon viimekertaista parempaa vuotta kaikille!

Kylvyssä 011

Tästä se taas lähtee, uusi vuosi ja uudet kujeet. Yllättävän positiivinen olo tällä hetkellä, kyllä me Jäppisen kanssa jotain kautta selviämme (yleensä päivisin on kivaa ja öisin itkettää, kun pääsen rauhassa miettimään juttuja liikaa...). Uutta asuntoa varten on hakemukset jätetty kaupungille, VVO:lle ja yhdelle kiinteistövälittäjälle, toiseenkin toimistoon meinasin vielä soittaa tällä viikolla. Lastenvalvojalle on varattu aika elatuksen selvittämiseksi. Nukkumisjärjestelyt ovat vakiintuneet ja huomasin senkin, että kun täällä makuuhuoneessa on vain kaksi ihmistä, jotka heräilevät samaan tahtiin, (yöt ja) aamut ovat paljon helpompia. Ei tarvitse varoa, ettei mies heräile kitinöihin ja saa lojua söpöilemässä niin pitkään kuin haluaa. Pieni mies lötköttelee vieressä, aamuvoimistelee ja kertoo kaiken unistaan ja päivän suunnitelmistaan, minä availen silmiäni ja juttelen takaisin. Paljon kivempi tapa aloittaa päivä kuin ensimmäisenä vauvan, vaipan, kännykän ja silmälasien etsintä ja toiseen huoneeseen ryntäys! Tykkään herätä aikaisin, mutta aamulla ei ikinä saisi olla kiire heti alkuun. 

Nalleen tutustumassa

Jäpsykkä tuntuu nyt joulujen aikoihin keksineen vaikka mitä uutta:

  • Peppu nousee lattialla mahallaan ollessa vähän ylöspäin, maha mokoma junnaa vielä paikoillaan.
  • Käsivoimat riittävät työntämään sileällä lattialla koko pojan yllättävän nopeasti  metrin pari taaksepäin, eteenpäin ei vieläkään päästä, ja se suututtaa. 
  • Kieltä pitää tutkia sormin ja sillä on hyvä tutkia paitojen vetoketjut ja kaikki mahdollinen muukin. Myös toisten kielet kelpaavat ihmeteltäviksi 
  • Istumassakin mokoma pysyy halutessaan pitkään pystyssä tosi tukevasti, mutta siihen pääsy tai siitä poistuminen ei ole vielä hallinnassa. (Tänään kopahti pää sohvapöydän jalkaan, kun poikaressu yllättäen hupsahti sivulle ja minä juuri sillä hetkellä olin unohtanut turvamiehen roolini ja kurotin kaukosäädintä käteen toisesta suunnasta, nyt on poskessa mustelma.)
  • Kiinteää ruokaa voi mennä puoli purkkia lihasosetta ja puoli purkkia hedelmiä päälle, jos oikein innostuu syömään. Toisaalta pahanmakuisen ruuan ja huonon innon päivänä saisi bilettää jokaisesta sisäänmenneestä teelusikallisesta...
  • Parina yönä poika nukkui taas tosi hyvin, ainakin uudenvuodenaattoyönä eka syömään heräys oli vasta yhden kieppeillä ja seuraava viideltä. 

Kylvyssä 002

Tänään pikkuinen sanoi ihan selvästi kerran "Äiti" ja virnuili minulle samalla peilin kautta. Todistajia ei kyllä ollut paikalla, ja lähinnä uskoisin sen olleen vahinko... Ihanalta tuntui kuitenkin!

Kyydissä

1 kommentti:

Satu U kirjoitti...

Ihan varmaan sanoi Äiti, usko pois vaan!! Tsemppiä teille molemmille!!!