torstai 27. maaliskuuta 2008

Ollako vai eikö olla?

Olen kuin kissa pistoksissa... Ensi viikolla olisi ensimmäinen järkevä sauma testailla, sattuiko meille käymään satumainen tärppäystuuri heti ensimmäisellä yrityskerralla. 28 päivää olisi täynnä heti maanantaina, todennäköisesti yritän kuitenkin pidätellä keskiviikkoon asti edes. Päähän ei oikein mahdu mitään muuta, ainakin pari kertaa tunnissa epäilen joko olevani raskaana, tai että en olekaan... Hassu minä, mielenterveyden kannalta olisi varmaan hyvä intoilla vähän vähemmän.

Katseltiin eilen Kullan kanssa Juno-niminen teiniraskauselokuva. Oli hauska, naurettiin vedet silmissä. Ja hyvä etten minä tirautellut liikutustakin synnytyskohtauksessa ja sen jälkeen.. Kerronta olisi tosin ehkä saanut olla vähän rauhallisempaakin, nyt aikalailla rynnittiin tilanteesta toiseen. Suosittelen kuitenkin, mukava hyvänmielen elokuva katseltavaksi.

Tuntuu siltä, että vaikka Kullan kanssa nyt emme ehkä oikein osaakaan puhua näistä asioista (liian monta vuotta riitelyä oikeasta ajoituksesta alla, ehkäisyttömyyden mainitseminenkin taitaa saada minut vähän pelkäämään moisen autuuden loppumista...), aihetta käsittelevät elokuvat ja sarjat vapauttavat ilmapiiriä ja saavat ainakin jotain aiheeseen liittyvää ajattelua liikkeelle miehenkin päässä. Ainakin tuo hymyili, kun mainitsin mahdollisesta testailusta ensi viikolla.. Ensi viikolle on sovittu Helsingin käynti sisko E:n luona, joten haluan olla suht varma alkomaholin nauttimisoikeudestani. Jos kuukautiset alkavat tai testailen vain negatiivista, uskallan mahdollisesti baariin mennessä juoda ihan sen verran kuin haluan, positiivisen testin tullessa keksitään jotain muuta tekemistä kuin baareilua. Mahdollisen testissä näkymättömän salamatkustajan uskon olevan vielä alkoholinkin tavoittamattomissa. Istukan kauttahan alkoholi sikiölle pääsisi, ja testit reagoivat nimenomaan istukkahormoniin, mitä erittyy kun istukka saapuu näyttämölle. Enkä halua sitäkään, että olisin "turhaan" varomislinjalla kaiken hyvän suhteen jo ennen kuin oma hormonitoimintani on välttämättä edes käynnistynyt. Positiivisesta testistä siis "mammailu" alkakoon, jos sellaisen joskus saan.

Olen muuten vähän huolissani lankakeristäni... Pienet tunnistamattomat nyssäkät tuntuvat lisääntyvän huolestuttavaa vauhtia, ja isot kerät siirtyvät omia aikojaan laatikosta toiseen. Ovatkohan nuo mahtaneet alkaa lisääntyä keskenään?

Ei kommentteja: