perjantai 21. tammikuuta 2011

Sairastelua

Jäppisellä oli elämänsä ensimmäinen korvatulehdus ja lääkekuuri marraskuun puolivälissä, samoin taisi olla ainoa kerta vähään aikaan, kun asioidaan terveyskeskuksen kanssa näissä asioissa.. Hermo meni kerrasta, kun pientä lasta ei saakaan viedä suoraan terveyskeskukseen edes päivystysjonoon virka-aikaan (puhumattakaan, että lääkäriajan voisi varata!), vaan ensin pitää käydä neuvolassa näytillä ja jos sieltä katsotaan aiheelliseksi, sitten saa vasta mennä lääkäriin. Oikein mukava lenkki pakkasessa kipeän lapsen kanssa ilman autoa, ensin reilu kilometri täältä neuvolaan, sitten sieltä ainakin 3km terveyskeskuksen päivystysjonoon. 2 minuuttia lääkärin huoneessa, ja keskusta-apteekin kautta kiertäen kotiin ainakin 3km.

Kun olisi ollut jälkitarkastuksen aika, Jäppinen sai seuraavan flunssan ja korvat tulehtuivat uudestaan (tai sitten ne eivät ikinä olleet parantuneetkaan) vähän ennen joulua. Tällä kertaa käytiin yksityisellä yleislääkärillä ja saatiin Jäpsyn isä kuskiksi. Jälkitarkastus kehotettiin ottamaan suoraan oikealle korvalääkärille, jossa käytiin viime viikolla. Korvat olivat ihan kamalassa kunnossa, ja korvalääkäri ihmetteli kovasti pojan aiemmin syömiä antibiootteja. Ei kuulemma ihan korvatulehdukseen tarkoitettuja, mutta tehoa olisi pitänyt riittää vaikka keuhkokuumeen parantamiseen asti. Kolmas antibioottikuuri loppui eilen, tälläkin viikolla jätkäraukka oli kuumeessa jonkun päivän. Nyt jännäillään kovasti, mikä mahtaa olla korvien tilanne ensi viikolla. Jos eivät ole paljon paremmat, aletaan puhua putkittamisesta... Pitäkää peukkuja!

1 kommentti:

Satu U kirjoitti...

Voi toivon sydämestäni, että saatte pojan korvat kuntoon. Mutta jos lääkäri päätyy putkitukseen, se kyllä auttaa. Meillä ainakin auttoi. Ja meidän Kuopuspoika ehti syödä kolmattakymmentä!!!!! antibioottikuuria ennen kuin ko. toimenpide tehtiin. Sitten oli terve melkein vuoden päivät, kunnes toinen putki irtosi itsestään. Toisen putkituksen yhteydessä leikattiin myös kitarisat, eikä sen jälkeen ole korvia sairastanut.
Voimia ja tsemppiä teille!!!