torstai 26. kesäkuuta 2008

KP45 and counting

KP45 ja ei tietoakaan kuukautisista. Tämä kierto saisi jo pikkuhiljaa riittää, olisi ihan kiva siirtyä jo uuteen yritykseen. Tiistaina minulla oli lääkäri, jolle valittelin niitä mahdollisia kilpirauhasen vajaatoiminnan oireita. Niitä löytyikin yllättävän paljon, kun alkoi tutustua listaan.. Hiusten lähtö ja kuukautiskierron sekoilu ovat ne pahimmat tällä hetkellä, mutta myös väsymystä, painon tehokasta nousua, kynsien lohkeilua, palelua, mahan sekoilua, iho kuivempi kuin yleensä jne... Kaikki voi olla sitä, tai voi olla olematta. Verikokeissa kävin eilen, tiistaina pitäisi sitten jonkun lääkärin soitella minulle tuloksista.

Hassua muuten, kun myönsin lääkärille ääneen olevani väsynyt, se kajahti niskaan ihan täysillä. Tai no taisin sanoa olon olevan lähinnä nuutunut enkä muista milloin olisin viimeksi ollut oikeasti pirteä, mutta sekin riitti.. Sen lääkärikäynnin jälkeen hyvä kun olen jaksanut tehdä yhtään mitään! Kumma juttu, miten asioiden myöntäminen ja ääneen sanominen voi vaikuttaa. Todennäköisesti jos lääkäri olisi kysynyt jotain pirteydestä ja olisin myöntänyt ehkä jotain sinnepäin, hyppisin nyt kärrynpyöriä...

Kyllä muuten täytyy olla iloinen Suomen julkisesta terveydenhoidosta ja sosiaaliturvasta! Ravelrystä olen katsellut kauhulla amerikkalaisten naisten varautumista synnytyskustannuksiin (tuhansia pienimmillään, kymmeniä tuhansia suurimmillaan) ja äitiyslomaan (onnekkailla jopa 8-12 viikkoa). Nyt meni hermo terveyskeskuksen ajanvaraukseen, kun sieltä ei niitä aikoja oikein saa, ja eka kerran elämässäni lähdin yksityiselle tutkittavaksi. Lääkäri kelakorvauksineen oli jo 30e ja verikokeet 130e, kyllä sairasvakuutukselle todellakin olisi käyttöä, jos jenkeissä asuttaisiin. Kertaluontoisesti nuo pystyn itselleni kustantamaan, pidemmän päälle ei olisi mahdollista maksaa jo vaikka tuota lääkärimaksua sairaslomapäivän takia.

Juhannusreissu meni muuten hienosti, meillä oli tosi hauskaa Kullan kanssa. Kulta söi kohtuudella, minä ihan liikaa etenkin jälkiruokapöydästä. Hyvä juomakin maistui, katseltiin merta, kuunneltiin harmonikan soittajaa, höpöteltiin ja käytiin vähän katsomassa Tallinnaakin. Tuliaisina tuotiin kotiin alkomaholia (yllättäen) ja marsipaania monta rasiaa, vähän muutakin karkkia. Kultakin on päässyt Anthon-Berg-marsipaanien makuun, joten ollaan jo tyhjentämässä rasiaa nro 2.. Vielä on sentään 2 täyttä jäljellä, onneksi! Painonvartiointi onnistuu kyllä näillä eväillä hyvin, ei pelkoa sen putoamisesta. 18 täyttäville pienimmille sisaruksilleni löytyi jonkinlaiset lahjatkin. Kaipaavat vielä vähän kaveria ehkä ympärilleen, mutta pääidea on jo keksitty.

Hauska muuten, miten meidän suvun naisilla tuntuu olevan näitä omia hurahduksia, joita ei pidättele mikään. Mummolla puutarha, äidillä pianonsoitto ja pianonuotit, minulla langat ja neulominen, toisella siskolla oli hevoset ja toisella siskolla nyt ruotsin kieli. Omaan intohimoon keskitytään yli kaiken järjen ja oheissälää hankitaan kiitettävää tahtia. 18v täyttävä T oli nyt tilannut kotiin Aftonbladetin ja esitti eilen kainon toivomuksen, että saisi syntymäpäivälahjaksi jotain ruotsin opiskelua tukevaa... Mitä siihen muuta voisi todeta, kuin että asia on harkinnassa?

Aivan ihana lipsautus Kullalta muuten laivalla, totesi että voisi hyvin ottaa meidän perheeseen pienen tytön. Tai jos kaksi, niin aivan pienellä ikäerolla... Jotenkin niin hellyttävää, että toinen nimenomaan haluaisi tyttöpuolisen... Toivottavasti se pieni tyttö löytäisi äkkiä tiensä tänne! Kulta myös ennen minua hokasi yhteyden kilpirauhasjuttujen ja kuukautishäiriöiden välillä, ja vaati ehdottomasti asian selvittämistä mahdollisimman pian.

Ei kommentteja: