torstai 7. toukokuuta 2009

Neuvolakuulumiset 37+6

Raivostuttavan hyväkäytöksinen raskaus senkun jatkuu. Terveydenhoitajakin katsoi heti sisään tullessani, että "ainakin näytät tosi hyvävointiselta", eikä sitä mitenkään voinut kieltääkään. Miehen kanssa naurettiin juuri eilen illalla, että hänkin on joutunut tuottamaan työkavereille yms. kauheita pettymyksiä, kun innokkaista kyselyistä huolimatta mie en osaa oksennella, kiukutella tai muuten voida huonosti. Kuulemma "ihan normaali se on" -vastauksella saa usein tosi pettyneitä ilmeitä. 

Rv 37+6 tänään:

Paino +630g/viikko
verenpaine 133/90, vähän koholla mutta ei vielä aiheuttanut mitään jatkotoimenpiteitä
pissa puhdas
hemoglobiini 116
kohdun korkeus 34cm
muksun syke 144

Lääkäri ei huolinut antaa kokoarviota, normaaleissa rajoissa kai kuitenkin mennään. Mukula on raivotarjonnassa, mutta pää heiluu edelleen ja ainakin sillä hetkellä sijaitsi suht ylhäällä (aika vapautuneesti ipana tuntuukin pyörivän ympäri kohtua edelleen). Kohdunsuu oli pehmentynyt, ulkosuu auki mutta sisäsuu kiinni, kaulaa jäljellä vielä 3cm. Kädellä kopeloimisen perusteella alasynnytyksen pitäisi onnistua hienosti.

Seuraava aika on taas ensi keskiviikkona. Ei kuulemma haittaisi yhtään käydä terveyskeskuksessa tässä välissä mittaamassa verenpainetta, ainakaan jos yhtään alkaa epäilyttää. Pakko ei kuitenkaan ole. Banaanikärpäsiä pyörii silmissä joskus ylösnoustessa ja päänsärkyä tulee ja menee, niitä jos alkaa olla kovasti niin sitten ottaa yhteyttä aikaisemmin jo, samoin kuin jos turvotus yllättäen kovasti lisääntyy. Ihan kiva tuo, että kohdunsuulla selvästi oli jotain ainakin jo tapahtunut, ehkä tästä joskus lähivuosina päästään sinne synnytyssaliin asti :)

1 kommentti:

Satu U kirjoitti...

hih...levollisia "lähivuosia" vaan... Kiva taas lukea kuulumisiasi!