lauantai 26. huhtikuuta 2008

Piinailua perhejuhlissa

Vähän yrittää taas jännittää... Mahdollinen ovis oli reilu viikko sitten, ja silloin kyllä pupusteltiin ihan kiitettävästi. Ehkä niissä teorioissa on perää, jotka väittävät miesten haistavan naisten hormonikierron ja reagoivan siihen. Tai sitten mies ihan muuten vain innostui viime viikolla aivan eri tavoin kuin muuten tässä kuussa. Oli miten oli, kivaa se ainakin oli.

Tänään vietettiin äitini isän 80-vuotispäiviä oikein perinteisellä perhejuhlakaavalla (paljon sukulaisia, paljon hyvää ruokaa, paljon puhetta ja niin poispäin). Oli yllättävän mukavat juhlat, hieman kaukaisemmat sukulaiset toivat touhuun oman mukavan lisänsä. En esimerkiksi edes muista, milloin olisin viimeksi nähnyt äidinäidin sisaruksia edellisen kerran. Nyt viimeisen vuoden aikana olen pikkuhiljaa hoksannut alkaa näkemään sukulaisten yhteisiä piirteitä, ja kieltämättä vertailemaan päästessä niitä kivasti löytyikin. Aina aiemmin olen vain ihmetellyt tyhmänä, kun vaikka minua ja äitiäni on sanottu samannäköisiksi.

Jossain vaiheessa ruuan jälkeen istuimme pihalla isäni ja isänäitini kanssa kiikuttelemassa, ja tuli seuraava sukupolvi puheeksi. Mummin sisko oli juuri päässyt sylittelemään lapsenlapsenlastaan, mutta vähän jo dementoituneena ei ollutkaan tiennyt, kenen lapsesta oli kyse. Sukua kyllä, ja tyttöpuolinen, mutta siihen se sitten jäikin... Mummi kovasti toivoi, että saisi omia vastaavia mukuloita syliinsä nyt vielä kun tajuaa, kenen muksuista milloinkin on kyse. Olisi ollut aika namu tilanne kertoa, että meillä vähän niin kuin yritellään, mutta sain kuitenkin pidettyä suuni kiinni. Hössötyskammo kiusaa, samoin kuin ajatus siitä tarkkailusta jonka kohteeksi tunnustetusta yrityksestä joutuisin. Ja onhan tuo mieskin edelleen sitä mieltä, että parempi kun en mitään paljastele, pitää sitäkin toki kunnioittaa.

Kummasti tuo asia on kyllä ihan jatkuvasti mielessä nyt taas. Tai no ei se kyllä missään vaiheessa pääse unohtumaankaan... Alavatsa nipistelee aina välillä, tänäänkin aamulla taisin peräti herätä siihen kapeassa sängyssä porukoiden luona. Väsyttää, pää särkee, valkovuotoakin havaittu... Rinnoissa taas ei ole mitään muutoksia tällä kertaa ainakaan vielä havaittavissa. KP23/31 meneillään nyt, vielähän tässä on aikaa kehitellä täydet vainoharhapisteet päälle.

Sinänsä muuten nappiajoitus, 3. päivä pitäisi mahdollisten seuraavien kuukautisten alkaa jos tulevat samaan tahtiin kuin edellisetkin. 9. päivä on omat synttärini ja 10. päivä juhlitaan äitiä, eli hyvin ehtii tämän kuun onnistumistilanne selvitä ennen seuraavaa tilannetta, jossa ehkä voi joutua alkumaljan tms juomaan.

Ei kommentteja: