torstai 23. heinäkuuta 2009

Mökkireissulla

Käväistiin Kullan ja Jäppisen kanssa mökkeilemässä sunnuntaista keskiviikkoaamuun. Mukavaa oli! Paljon hyvää ruokaa ja unta itse kullekin, aikuiset nauttivat myös saunasta ja uimisesta. Jäppinen ei päässyt kuin pesuhuoneeseen asti, ja sielläkin oli reppana kasvanut melkein ulos pesuvatikylvyistään. Juhannuksena samaan vatiin mahtui koko vauva päätä lukuunottamatta, nyt yläkroppa sojotti ylös toisesta päästä ja jalat meinasivat karata toisesta päästä, vain peppu kylpi kunnolla. Joku on a. kasvanut ja b. tukevoitunut kuukaudessa vallan mahdottomasti. 

Eka aamua kotona Mökillä

Pientä vertailua, ylempänä Jäppi on eka aamua kotona tuolla viltillä, alemmassa kuvassa herra melkein 2kk röhnöttää mökkilattialla samalla alustalla. On se kasvanut ja tullut paljon isomman näköiseksi.  

Etukäteen olin vähän pelännyt, että meillä menee kaikki illat vierasta paikkaa ihmetellessä ja vuorotellen poikaa kannellessa, niin ettei päästä yhdessä ukon kanssa saunaan kertaakaan. Poika pääsikin yllättämään, kahtena ekana iltana simahti yöunille aikaisin ja nukkui tosi sikeästi, niin että me saimme rauhassa puljata vedessä ja saunassa ja paistaa vielä makkaraa ja maissiakin yöpalaksi. Poika nukkui sisällä sohvalle laitetussa kopassa sikeästi, ekat yösyötötkin osuivat juuri meidän nukkumaanmenoaikaamme. Kolmantena iltana uni sitten vältteli meitä, oli liian kuuma ja poika ehti ottaa huonoon aikaan iltatorkut, jotka ns. pilasivat kaiken. Väsytti mutta uni ei tullut, joten kitistiin vain... 

Mökillä

Kerrankin kameraan oli osunut muutama kuva minusta ja pojasta! Tästä kuvasta tykkään erityisesti, tunnelma on hyvin jäänyt talteen... Useimmiten kun kuvaan itse, omaa naamaa ei juuri kuvissa näy. Ja vielä vähemmän sellaisia otoksia, joista kovin paljoa tykkäisi... Uusi uimapuku olisi kyllä minulle kova sana! Varmaan lähemmä kymmenisen vuotta ja pari kuppikokoa vanha, etenkin nyt imettäessä yläosa alkaa olla ihan liian niukan tuntuinen. 

Tänä yönä heräsin kolmelta siihen, että Jäppinen teki jotain unissaan ja tönäisi minua. Omituinen juttu, siihen nähden että kymmeneltä nukkumaan mennessäni poika oli tiukasti omassa pinniksessään nukkumassa, enkä muista kertaakaan hakeneeni sitä meidän sänkyyn syömään. Ilmeisesti olen sen kuitenkin tosi unissani tehnyt, kun siitä viekusta löytyi. En raaskinut siirtää sikeässä unessa olevaa pikkuista kuin kymmenisen senttiä, että mahduin itse selälleni, sitten jatkoin itsekin unia varmaan vielä pari tuntia, ennen kuin herättiin mahakipukitinöihin. Niistä ei vaan eroon päästä, seuraavaksi pitää varmaan alkaa yrittää karsia jo ruokavaliotakin. Joka yö 4-5 välillä Jäppi alkaa ähkiä ja kitistä, ja sitä jatkuu 6-7 välille. Useimmiten loppuu vasta kun nostan pojan pystyyn (ja herätän siinä sivussa), pystyasennossa olisi selvästi parempi mutta siinä ei oikein voi nukkua. Tänään kyllä nukahdettiin puoli kuudelta uudestaan molemmat sohvalle, poika ensin syliin minun polviin tuettuna puoli-istuvassa asennossa, ja minäkin sain siinä alimmaisena torkuttua yllättävän hyvin. Miestä vähän hymyilytti, kun löysi meidät yhdessä pikkuisen vauvapeiton alta itse herätessään... 

Täytyy vielä tunnustaa omia shoppailuja tänne vähäsen... Innostuin lauantaina vähän shoppailemaan, meille muutti lelukaari ja 5kpl kylpyankkoja Jäppisen kylvyistä tykkäämisen kunniaksi, ja tässä kuukauden sisällä lankavarastoni on kasvanut 44 kerällä. Käyttämään olen niistä keristä ehtinyt yhden... Aika hurja suhdeluku, mutta jospa tuo neulominenkin alkaisi tästä elpymään, kun Jäpin kanssa ei enää ihan koko päivä mene pähkäillessä seuraavaa ohjelmanumeroa. 

1 kommentti:

Jenni kirjoitti...

Minäkin ihastuin tuohon kuvaan sinusta ja pojasta, tunnelman voi aistia niin hyvin. Yritin lehdestä katella nimeä mutta oli liikaa vaihtoehtoja :)