tiistai 14. heinäkuuta 2009

Neuvola 1,5kk

Meillä oli tänään neuvolapäivä, Jäppisellä on nyt ikää vajaa 2kk. 
Pituus 59,7cm
Paino 5965g (jos ei olisi mokoma pissinyt neuvolatädin pöydälle, varmasti olisi mennyt 6kg rikki)
Päänympärys 42,5cm

Pää menee +3,5SD-käyrällä, vaikka se kasvaakin johdonmukaisesti, lääkäri haluaa sitä nyt kontrolloida uudestaan jo 2 viikon päästä. Mikäpä siinä, käydään vain mittailemassa. Minua ja mukana ollutta äitiäni kyllä nauratti, molemmilla meilläkin on nämä hervottoman kokoiset kuupat mukana kanneltavaksi... Kehuja sai poika hyvästä niskalihasten käytöstä pääkoppansa koon huomioon ottaen. Mahallaan pää nousee tosi tomerasti, samoin kuin sylissä ja käsistä nostettaessa. Selällään maatessa ei vielä käänny puolelta toiselle sattuneesta syystä... 

Ja pirhana, mie en saanut kuparikierukkaa vaikka oisin halunnut. Minipillerireseptin sain tähän hätään ja luvan soitella ehkäisyneuvolaan, kunhan se aukeaa ensi kuussa. Kuulemma kaupungin yleinen käytäntö ei ole laittaa niitä ennen kuin kuukautiset alkavat, mutta voin yrittää ruikuttaa poikkeusta. Yhtään en lisähormoneita haluaisi syödä, mutta samalla kyllä tiedostan sen vaaran, että meillä järjestetään vuoden päästä uudet ristiäiset, jos ei jotain toimivaa ehkäisyä saada äkkiä. Kortsuja kyllä olisi talossa, mutta ne ei jostain syystä ikinä tahdo päästä puuhiin mukaan... Ja toimivan ehkäisyn määritelmäänhän ilman muuta kuuluu se, että sitä myös käytetään. Muuten oli kaikki hyvin jälkitarkastuksessa, ei mitään ihmeitä. 

Hauska kyllä tuo pöydälle pissiminen, tänään Jäppinen on oikein kunnostautunut siinä. Vaippoihin tulleita liruja en ole laskenut, mutta kello ei ole neljää iltapäivällä, ja pöytä on kastunut jo kolmesti. Ensin aamulla kotona (juuri kun pojalle höpisin, ettei ole sitä tehnyt pitkään aikaan, pitkin muistuttaa!), sitten siellä neuvolassa ja nyt uudestaan kotona iltapäivällä. 

1 kommentti:

Satu U kirjoitti...

Hienosti kasvaa pikkumies!!