torstai 6. elokuuta 2009

Ehkäisyttää

Pikkumöttönen ei ihan vielä olisi tervetullut tänne, vaikka Jäppinen onkin jo yli kaksikuukautinen. Minulla on kyllä jo hurja ikävä vauvamahaa ja raskaana olemista, mutta toisella vauvalla en kyllä vielä tekisi mitään. Jokin ehkäisy pitäisi siis saada käyttöön, tai muuten pikkumöttösen esiinmarssi on vain ajan kysymys. 

Tähän mennessä ollaan Kullan kanssa yritetty käyttää synnytyksen jälkeen kortsuja, mutta menestys on vaihteleva. Jos ne ovat väärässä huoneessa, ei tahdota muistaa hakea. Pari on hajonnut kesken kaiken. Tulella leikkivin vaihtoehto taitaa olla se, että alkuun käytetään, mutta loppuvaiheessa se jotenkin häviää koko kapistus yhdellä ranneliikkeellä... Eli ei, me ei todellakaan osata käyttää kumeja niin kuin pitäisi. 

Tänään soittelin ehkäisyneuvolaan jälkitarkastuslääkärin ohjeiden mukaan ja kyselin sitä kuparikierukkaa. Suoralta kädeltä puhelimeen vastannut terkkari ei sitä kieltänyt, muttei luvannutkaan. Synnytyksestä pitäisi kuulemma olla vähintään 4kk (kumma juttu, muualla Suomessa ne laitetaan heti jälkitarkastuksessa usein!) ja kuukautiset. Muutenkin täti oli aika epäileväinen, lupasi konsultoida lääkäriltä ja kysellä, miten asian kanssa pitäisi edetä. Kyseli synnytysajan, imetykset, kuukautiset ja muut, muistutteli kuparikierukan aiheuttavan runsaita kuukautisia. Koneelta löytyi se minipillerireseptikin, mutta siitä totesin, etten ainakaan vielä ole syönyt niitä yhtään. Lisähormonit ei hotsita, ei yhtään.. Kuinka vaikeaa sen kierukan saaminen oikein voi olla? Tuleeko kohta taas joku uusi viivyttävä lisäehto vastaan?

Yhdet kuukautiset sentään olen jo synnytyksen jälkeen nähnyt, jälkitarkastuspäivänä alkoi tuhruttaa ja siitä kehittyi ihan kunnon vuoto melkein viikoksi. Hyvä, ettei mökilläkin tarvinnut vielä pelata siteiden kanssa. Jospa tämä nyt tästä lähtisi kehittymään... 

Shoppaajageenini ovat muuten tällä viikolla aktivoituneet uhkaavasti. Kun minulla yleensä ei ole sellaista oloa, että tarvitsisin jotain ihmeellistä, nyt tarpeita on alkanut pöllähdellä joka suunnasta. Uusi kännykkä olisi ihana (mieleiset mallit >600e), Applen läppäri olisi niin kiva lelu samalla kun leikkii Jäppisen kanssa olohuoneessa, uudet kamerat olisivat kivoja ja teräväpiirtovideokuvaus raportoisi aiempaa paremmin Jäpin touhut. Aleksi13:n kevätuutuuksia pikaisesti silmäilemällä siellä oli ainakin 3 pakkosaadakäsilaukkua. Onnistuin kuitenkin juoksemaan niitä karkuun, kun käsilaukussa painoi iso pussi Body Shopin juttusia ja olin juuri maksanut 100e:n tilauksen imetyspaidoista netin kautta... Nettilankakaupatkin ovat olleet kovassa katselussa, mutta niistä olen vielä onnistunut kieltäytymään. Saas nähdä kuinka kauan. 

Täällä vartioin minä

Viime viikolla kotkaanlähtöaamuna Jäppinen oli hauskan näköinen sohvalla kököttäjä. Työnsin pojan tyynyjen varaan ihan hetkeksi käydessäni vessassa, ja Kulta antoi vielä kaukosäätimenkin leluksi, kun mitään tekemättä ei ollut kiva istua. Tiukka katse tutin takaa kertoi hyvin selvästi, että kaukosäätimelle kävisi huonosti, jos ei heti alkaisi tulla tissiä ja leikkikavereita... 

2 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Onko tuo unipussi mikä on Jäppisen päällä? Olen sellaista kaivannu tässä meidän 2 kk:lle.

Tahruska kirjoitti...

Juu, tuo on tuollainen Lindexin unipussi/yöpaita. Keväällä joskus tarttui pari mukaan, ihan kivoja ovat olleet käytössä. Ei edes liina paksu, samanlaista kangasta kuin nuo vastaavat bodytkin. Välillä ollaan jalat vapaina ja välillä pussitettuina, miten milloinkin. Suosittelen :)