keskiviikko 5. elokuuta 2009

Kotona paras

Viikonloppuna juhlittiin mummon 80v-päivät ja oltiin eka kertaa Jäppisen mummolassa eli minun vanhemmillani yökylässä. Reissu meni taas mukavasti, tosi hienosti poika jaksoi seurustella ja hymyillä vaihtuvien naamojen kanssa. Minä en saanut pikkuistani syliin kuin ihan vain syömään ja vaipanvaihdoille, isänsä pääsi kerran syötön jälkeen vähän jututtamaan kun oltiin oltu piilossa ruokailemassa. Toki olisin tarpeen mukaan kovaäänisestikin puolustanut pikkumiehen oikeutta olla tutussa sylissä, jos poikaa olisi näyttänyt ahdistavan, mutta hätää ei tullut missään välissä. Eikä voi kieltääkään, yhdellä istumalla syöty ruoka tai juotu teekuppi on harvinaista ylellisyyttä nykyään. Nyt ei edes ollut heti ruuan loputtua kiirettä nousta tai ottaa vauvaa syliin. Ja ihanaa, kun suku on selvästi pikkuisesta innoissaan!

Mummolassa Jäppistä nukutti vähintään kohtuullisen hyvin, minulla yö meni vähän levottomaksi. Ikinä ennen, edes Kotkassa asuessa, en ollut nukkunut äidin työhuoneen lattialla, ja nyt oli vielä poikakin vaunukopassa vieressä. Alkuyöstä piti kytätä, milloin siskoni tulevat kotiin, etteivät vain pääse hyökkäämään vauvaan kiinni ja herättämään (huom! luottavainen asenne aikuisiin ihmisiin!), loppuyöstä sitten tuttia sai työnnellä pojan suuhun ihan urakalla. Ukon iloksi noustiin pystyyn jo kuuden maissa, mummo herätettiin seitsemältä. Jäppi oli vähän pelästyneen näköinen, kun normaalisti ihan ihmismäisen näköinen mummo oli yöllä muuttunut huippupörröiseksi peikkomuoriksi... 

Sunnuntaina oli kiva tulla illalla kotiin, kun hyvin huomasi, miten poikanen ilahtui tästä siirrosta. Jo lauantaina kotiin palanneelle isille oli asiaa ihan kauheasti, samoin hymikselle ja lelukaaren kilpikonnalle. Kotilattialla oli hyvä potkutella, ja muutenkin yleinen olemus oli ihanan rauhallinen ja rentoutunut. Poissa hyvä, mutta kotona paras ehdottomasti! Auto oli muuten varsin täynnä Kouvolaan päin ajellessa, kun mukana olivat minun vanhempani, minä ja Jäppinen, vaunut, turvakaukalo, kaksi isoa kassillista pakastemarjoja, vanhempien mökkivarusteet, hoitolaukku ja minun tavarat sisältänyt reppu. Mökkieväätkin vanhemmat ostivat vasta Kouvolasta, aiemmin ei henkilöautoon mahtunut. 

Maanantaina ilmoittauduttiin vauvauintiin. Kausi alkaisi täälläpäin jo tämän kuun puolivälissä, mutta me saadaan mennä sitten kuun lopussa, kun 3kk ikää tulee Jäppiselle täyteen. Kiva mennä! Tosin saadaan kuulemma etupäässä mennä kahdestaan, Kulta taisi pelästyä, kun ohjaaja puhui kakkavahinkojen sattuessa siirtymisestä isoon altaaseen ja sukelluttaessa muksun veden alle pistämisestä. Kieltämättä ajatus siitä, että tahallaan laittaa vauvan kokonaan umpsukkeluksiin kuulostaa hurjalta! Ja vähän mietityttää, miten me pärjäillään suihkut sun muut yhdessä liukkaina, mutta ainakin suihkussa käymistä voi onneksi harjoitella jo kotonakin. Miksei mekin selvittäisi, kun kaikki muutkin selviävät?

Ei kommentteja: