maanantai 30. maaliskuuta 2009

Valmistelut jatkuvat

Eilen saatiin Kullan kanssa pinnasänky kasattua. Hervottoman iso! Johan sellainen pikkuinen vastasyntynyt häviää sinne kokonaan... Ikinä ennen pituus 120cm ei ole tuntunut näin paljolta. Ohjeet olisivat auttaneet kyllä kokoamisvaiheessa tosi paljon, mutta esittelykappaleena tuossa ei moisia ylellisyyksiä ollut mukana. Parin tunnin aherruksen jälkeen tuo kuitenkin seisoo omilla pyörillään, ja liikuteltava etuseinäkin liikkuu niin kuin sen oletettavasti pitäisi. Toivottavasti.

Onneksi nyt pitäisi kasattavat jutut olla kasassa! Syöttötuolin tarpeeseenkin on vielä piiiiitkä aika, ehditään siinä välissä unohtaa nämä kasaustraumat hyvin. Ja niissäkään ei taida hirveän montaa väärinkasausmahdollisuutta olla, ainakaan sellaisissa Tripp-Trapeissa, jollaisen minä haluaisin.

Sängylle raivattiin tilaa työhuoneesta nyt ainakin väliaikaisesti, ja taas tuli puheeksi tulevat nukkumisjärjestelyt. Helpoin vaihtoehto olisi siirtää kirjahyllyt ja stereot kokonaan pois makuuhuoneesta, niin että siellä vain luettaisiin ja köllöteltäisiin. Silloin sinne mahtuisi pinnasänky ja hoitopöytä ihan kohtuullisen hyvin, ja vessaankin pääsisi suorinta mahdollista tietä. Työhuoneeseen muuttaessa saisimme viileämmät kesäyöt ja tilaa olisi paljon enemmän, mutta roudauksen määrä olisi aika hirmuinen. Minun työpöytä tieto- ja ompelukoneineen, kirjahyllyt ja lankavarasto pitäisi roudata makuuhuoneeseen, netin johdotus vetää uusiksi, tuoda paikalle meidän sänky ja hoitopöytä (mahdollisesti muutamaan osaan purettuna, että se mahtuu ulos makuuhuoneen oviaukosta...). Matkaa vessaan pesulle olisi muutama metri, mutta keittiö ihan vieressä. Nyt pitäisi mieluiten tämän viikon aikana päättää, mitä tehdään ja roudata kamat sen mukaan tulevana viikonloppuna. Vielä jos keksittäisiin paljon poisheitettävää / annettavaa (vastaanottajineen), yleensäkin tässä asunnossa on erilaista roinaa ihan tuhoton määrä.

Lankoja muuten minun ei pitäisi pahemmin joutua ostamaan tulevana vuonna. Kuten käsityöblogissa totesin, niitä löytyi työhuoneesta vaeltelemasta ympäriinsä paljon enemmän kuin olisin itsekään uskonut... No, eipähän ainakaan tarvitse kelan pienistä päivärahoista kustantaa niitä ihan kamalasti, jos en mitään puseroita välttämättä halua alkaa yllättäen tekemään, materiaaleja löytyy kyllä vaikka minkälaisiin projekteihin omasta takaa.

Päivällä mietittiin Kullan kanssa tulevan kesän lomajärjestelyjä. Kulta on varmaankin isyysloman poissa töistä heti alkuun, heinäkuussa syntymäpäiviensä aikaan muutaman päivän ja elokuussa vielä kolmisen viikkoa. Kiva juttu, että tuo tulee olemaan paljon kotona. Päästään molemmat heti kunnolla sisään siihen vauva-arkeen ja elämään, muksunkin pitäisi syöttöä lukuunottamatta oppia ottamaan hoitotoimet ihan samalla lailla molemmilta vanhemmiltaan. Ja ihanaa, kun Kulta on nyt selvästi lähiaikoina kovasti miettinyt vauvan tuloon liittyviä juttuja enemmän kuin ennen. Kai tämä muhkea vyötärönympärys alkaa väkisinkin konkretisoida tulevaa.

Minulla on jalat ihan hervottoman turvoksissa. Ensi viikolla neuvolassa pitää ehdottomasti muistaa valitella. Lauantaina jo mietin, että jos ei turvotus laske yhtään loppuviikonlopun aikana, tilaisin tälle viikolle ylimääräisen ajan ihan vain varmistellakseni, ettei se ole oire mistään raskausmyrkytyksen alkamisesta. Torstai- ja lauantaiaamujen painoero oli kokonainen kilo, sunnuntaihin laski onneksi huipustaan jo 700g ja tänään oli vielä 100g sunnuntaitakin paino pienempi. Pitää ihmetellä, ja pyrkiä vähäsuolaiseen ja runsasnesteiseen ruokavalioon edelleen. Töissä jäi jo teekin pois, kittaan vain litratolkulla vettä päivän mittaan.

1 kommentti:

Satu U kirjoitti...

Kuule, laita jokin nätti tyyny tai peitto sinne sängyn toiseen päähän, ei se pikkuinen tosiaan koko pitkää sänkyä heti alkuun tarvitse. Se luo turvallisuuden tuntua hänelle, kun on vähän niinkuin pesässä, eikä ole hirveän paljon tyhjää tilaa ympärillä. Hän kun on tottunut suht ahtaaseen ympäristöön... Niin ja sitten voi aina laittaa sellaiset pehmusteet sängyn reunoille, niin sekin lisää turvallisuutta. Ei vastasyntynyt halua katsella sieltä mitään, häntä ei juuri muu kiinnosta kuin uni ja äidinmaito ja lämpö ja tietysti syli...
Sun kannattaa ehdottomasti soittaa neuvolaan tosta turvotuksesta, se voi olla tosiaan merkki raskausmyrkytyksestä, tosin voi vaan olla merkki siitäkin, että nyt pitää ruveta lepäilemään ja nostamaan ne jalat ylös ja olla vaan...