lauantai 21. helmikuuta 2009

Shoppailua

Meillä on pinnasänky ja turvakaukalo! Puolisen tuntia sitten tultiin paikallisesta Lastentarvikkeesta kotiin mukana kalusteita pikkuista varten. Patjakin ostettiin, hieno kaksipuoleinen malli, jossa on kova ja pehmeä puoli, ja petauspatja vielä siihen päälle. Kotimatkalla hihiteltiin yhdessä, että tuollaiset puolet taitavat olla lähinnä vanhempien psykologista manipulointia kalliimpaan suuntaan, mutta haksahdettiinpa itsekin. Pykälää halvempi patja oli niin onnettoman tuntuinen vaahtomuovisydeemi, tämä tuntui kuitenkin kädellä kokeillessa hyvältä.

Saas nähdä kuinka näppärältä sänky alkaa sitten tuntua käytössä. Peruskehikon lisäksi löytyy pyörät alta, säädettävän korkuinen pohja ja alaslaskettava laita. Sänkykin ajatuksena herätti autossa lievää hysteriaa, kumpikaan ei muistanut yhtään elokuvaa, jossa pinnasänkyä olisi koottu sopuisassa yhteisymmärryksessä. Toivottavasti todellisuus olisi Hollywoodia sävyisämpi, ettei siitä tarvitsisi alkaa tappelemaan...

Turvakaukalo on Graco Logico S Air-värisenä. Myyjä näytti ensin sisällä malli-istuimen kanssa, miten kiinnitys tapahtuu, ja sen jälkeen saatiin lupa mennä sovittelemaan omaan autoon. Kiinnitys onnistuikin kohtuullisesti, mutta irroittaminen ei sitten millään. Lopulta tuli toinen myyjä meitä pelastamaan... Pitää vissiin muutaman kerran kuivaharjoitella istuimen käyttöä kotioloissa, ennen kuin kehdataan lähteä synnyttämään, muuten ei julkisella paikalla uskalla nyyttiä pahemmin kuljettaa. Oikeasti kaukalo ja jalusta olivat tosi näppärän tuntuiset, kunhan toimintalogiikka löytyi.

Vielä pitäisi löytää kiva hoitopöytä jostain, sitten olisi kai tärkeimmät tavarat hankittuna. Ja tulisipa se äitiyspakkaus jo kohta! Tuolla liikkeessä vakuuttavan näköiset hoitopöydät olivat ihan sikahintaisia, ja ainoa kohtuuhintainen ihan tolkuttoman pieni. Katsellaan vielä, josko sopivampi löytyisi jostain muualta.

1 kommentti:

Satu U kirjoitti...

Saako suositella?? Näin neljän lapsen saaneen kokemuksella - paras hoitopöytä on sellainen lipastomallinen, jossa on irroitettava hoitotaso. Lipastoon mahtuu kunnolla kaikki tarvikkeet ja vaatteet, ja sille on sitten käyttöä senkin jälkeen kun lapsi on sen kokoinen, ettei enää hoitopöydällä kuivitettavaksi mahdu. Se aika voi nimittäin yllättää - meidän kuopus oppi kääntymään niin nopeasti, ettei hänen hoitamisestaan pöydällä tullut mitään ilman pelkoa että hän kääntyy itsekseen heti kun irti päästää....