keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Happamia tyyppejä

Äsken soitteli neuvolan tätsy sokerirasituksen tuloksista, kirkkaasti päästiin läpi. Kaikki arvot kaukana raja-arvoista, eli ei mitään ongelmaa sokerinkäsittelyn kanssa. Happamia tyyppejä taidetaan vauvan kanssa olla, jopa karvaita.



Paastoarvo 4,3, kun suositus <5,3

1h sokerin nauttimisesta 6,5, suositus <10

2h sokerin nauttimisesta 4,9, suositus <8,6



Nyt vain pitäisi ihan itse osata rajoittaa syömisiä, ettei paino nousisi tolkuttomia... Minusta on tullut ihan hirmuinen herkkuhiiri viime viikkoina, kaikki missä on rasvaa ja sokeria uppoaisi tosi hyvin (ja melkein kaikki muukin maistuisi...).

3 kommenttia:

Satu U kirjoitti...

Hienoo!! Ja tohon herkutteluun auttaa kuule se, että menet joka päivä pienelle kävelylenkille... siis pikkuisen herkuttelua ja sitten lenkki. Eli kulutat sen minkä herkuttelet... tai jotain...

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä tuo selittyy käsitöiden tekemisellä, kaikki fyysinen rasitus kun on periaatteessa kiellettyä sokerirasituksen aikana. Ei saisi kävellä, ei juoda tai syödä, ei käydä vessassa, ei lukea eikä neuloa. Ainakin meidän terveyskeskuksessa on ankarasti kiellettyä, koska neuloessa tekee lihastyötä ja lihastyö kuluttaa glukoosia, joten tulos on epäluotettava.

Eli jos haluaa huijata sokerirasituksessa, niin sitten kannattaa neuloa oikein turbovauhdilla :-) No eihän se ole kuin oman ja vauvan hengen vaarantamista ja itsensä k*usettamista, jos pitää väenvängöin saada tulokset "normaaleiksi"

Tahruska kirjoitti...

Istuin siinä kyllä ihan piikittelijöiden silmien alla, eiköhän sieltä olisi jotain kommenttia tullut testin aloittaneelta, jos neulonta olisi hänen mielestään tilannetta haitannut. Ohjeistus ekan pistoksen jälkeen taisi olla "älä mene kovin kauas, koeta keksiä tekemistä, älä syö mitään".

Ihme homma kyllä tuo sokerirasitus, tuntuu että raja-arvotkin puhtaasta tuloksesta vaihtelevat kunnittain. Ja minulla oli kielletty paaston aikana juominenkin, monessa muussa paikassa vettä kuulemma saa ottaa siinä välissäkin...